Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/slun5cny/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/slun5cny/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/slun5cny/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Състоя се събитието „Азбуката, децата и цветята на България“ – Слънчеви пътеки – Неправителствена организация

Състоя се събитието „Азбуката, децата и цветята на България“

Във връзка с изпълнението на проект “Изкуството на толерантността – щит срещу агресията и езика на омразата при подрастващите“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2019 от фондация “Слънчеви пътеки“, в партньорство с Район „Слатина“ и 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“, се състоя събитието „ Азбуката, децата и цветята на България“.

Изпълнителите на проекта от фондация „Слънчеви пътеки“ поздравиха гостите, участниците на събитието, преподавателите и родителите за общите усилия към образование, просвещение и любов към българското слово.

Началото на събитието бе отбелязано с откриване на уникална пластика, с формата на голямо сърце с надпис“Любов, а не агресия“,  като символ на любовта между човеците. „Сърцето“ бе поставено в гнездо от клони, което съхранява и пази от агресия и омраза. А около  пластиката  имаше множество  цветя и насаждения, посадени от ученици в предишни събития по Програма „Европа“ 2019г.

Управителят на фондация“Слънчеви пътеки“ Миглена Иванова  благодари на Столична община за финансовата подкрепа, както и на Програма „Европа“ 2019 за възможността от фондацията да осъществят  поредица от събития срещу агресията и омразата в обществото. Благодари на представителите на  културни институции и медии, на преподавателят по рисуване Елица Тошева и нейните възпитаници от 57 ОУ “Васил Левски“, на председателят на читалището доц. д-р Иван Митев.

В словото за буквите Иванова поздрави присъстващите с празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.  Тя подчерта, че грамотността е крачка напред в борбата срещу агресията .

„На този ден пеем Химна на светите братя Кирил и Методий, защото буквите са символ на достойнство, традиция и духовност!

Прекланяме  се  пред учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!“, се каза в словото. Бе подчертано, че 24 май събира нашите сънародници и от най-отдалечените кътчета на света. И че родното  училище и читалище носят сиянието на два празника – на просветата и светлината, на младостта и бъдещето на България!

Ученици от 31. СУЧЕМ“Иван Вазов“ от 1-ви „Г“ клас, възпитаници на Паола Колева, рецитираха с плам и вдъхновение стихотворения посветени на 24 май, на буквите и словото.  Децата от училището и от  НЧ“Димчо Дебелянов-1960“ се включиха в тематичната викторина:“Родна реч и не на омразата и агресията“. За правилните и бързи отговори всеки получи символична награда, която да му послужи в училищната работа.

От фондация“Слънчеви пътеки“ дадоха старт на  конкурса  „Нарисувай традиция за доброто между хората ”. Компетентно жури ще събира детските творби и през септември ще обяви отличилите се млади художници.

В края на събитието „Азбуката, децата и цветята на България“ участниците получиха специално изработен плакет с надпис: “Не на агресията“, както и грамоти за отлично представяне.

Цялото вдъхновение и усилия на участниците бе запечатано във фотографски спомени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *